Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ten Hag: a Barca legyőzése megmutatja, az MU bárkit képes megverni

Fotó: EPA/Adam Vaughan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Erik ten Hag, a Manchester United edzője nagyon elégedett csapata teljesítményével, melynek köszönhetően búcsúztatták a Barcelonát az Európa-ligából.

Ideje korán futott össze a Manchester United és a Barcelona az Európa-ligában, mert ez a párosítás döntőbe illő lett volna. Már az első mérkőzés is négy gólt, és rengeteg izgalmat hozott a Camp Nou-ban.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A visszavágón az United volt az esélyesebb, és nemcsak az Old Trafford miatt, ahol a közönség extrán kitett magáért. Fernandes már az első percekben gólt rúghatott volna Ter Stegennek, de ziccerben hibázott, majd összehozott egy büntetőt.

Akárcsak Spanyolországban, az United fordítani tudott, ami a Barcelona kiesésbe került az Európa-ligában. Xavi elismerte a vereséget, nem akart különösebben kifogásokat keresni, de szerinte többek között Pedri hiánya is érezhető volt.

A Manchester United már bárkit le tud győzni

„Eredményekre van szükséged ahhoz, hogy megkapd ezt a fajta erős hitet.” – mondta a mérkőzést követően Ten Hag. „Azt gondolom, ez egy újabb lépés, mert ha képes vagy legyőzni a Barcelonát, jelenleg az egyik legjobb csapatot Európában, akkor a hideg igazán erős lehet, és bárkit képes vagy legyőzni.”

„Ez egy csodálatos este volt. Úgy gondolom, briliáns, amikor képes vagy megverni a Barcelonát, mely nyolc ponttal előzi a Real Madridot a LaLigában, és ezen a héten láthattuk a Madridot játszani.” – utalt ezzel a holland szakember a madridiak 5-2-es győzelmére a Bajnokok Ligájában a Liverpool ellen.

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, és ezt magunkkal kell vinnünk a szezonban, abban a hitben, hogy nagy meccseket is képesek vagyunk megnyerni.” Ten Hag külön megdicsérte Fredet, az első gól szerzőjét, aki végig robotolt a pályán, jelentős mértékben kivette a részét a győzelemből.

„Már a múlt héten is fontos szerepe volt Barcelonában, és ezen a héten is ugyanez történt. Az elsődleges dolga az volt, hogy akadályozza Frenkie de Jong játékát. Moszkitóként kellett játszania körülötte, mögötte lennie, és nagyszerűen csinálta. Az előző héten Barcelonában adott egy briliáns gólpasszt Rashynak (Rashford), ma pedig gólt szerzett, briliáns teljesítményt nyújtott.”