Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

II. Erzsébet temetése alatt az Emoji-filmet adta az egyik angol közszolgálati csatorna

Fotó: Koronázási ékszerek és a kétezer gyémánttal ékesített birodalmi állami korona II. Erzsébet néhai brit uralkodó ágyútalpra helyezett koporsóján 2022. szeptember 19-én. II. Erzsébet hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án hunyt el Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. MTI/AP/Pool Getty/Tristan Fewings
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 21. - 22:49

A közösségi médiában többen is jót mosolyogtak az egészen, mások azonban egyenesen tiszteletlenségnek tartották.

Szeptember 19-én temették el II. Erzsébet királynőt, az eseményről pedig élőben tudósított világszerte valamennyi médium, köztük számtalan adó, mint például négy brit közszolgálati televízió, az ötödik azonban úgy döntött, hogy ki fog lógni a sorból.

Ugyanis a Channel 5 a temetés ideje alatt az Emoji-filmet adta, a műsortervezet látványa pedig rövid idő alatt szenzáció lett a közösségi oldalakon, mivel számtalan véleményposzt és mém jelent meg ennek kapcsán.

A csatorna döntése azonban eléggé megosztotta a nézőket: a legtöbben jót nevettek az erős váltáson, hiszen a legtöbb adó a szertartást sugározta, mások pedig dicséreteket zengtek a családbarát hozzáállás miatt, míg néhányan egész egyszerűen tiszteletlenségnek vélték.

A Twitter felhasználók közül néhányan önként védelmükbe vették a Channel 5-ot, mondván, sok olyan kisgyermekes család van, akiknek nincs kábeltévéjük vagy streaming-előfizetésük, ők pedig biztosan nem arra vágynak, hogy „öltönyös, díszkosztümös embereket bámuljanak, akik szomorúan néznek maguk elé 6 órán át”.

Voltak olyanok is, akik egyetértettek ezzel a nézőponttal, bár kiemelték, főleg az Emoji–film indokolatlannak tűnő ötletével van a probléma, nem magával a gyerekműsorral. Mások azonban csak legyintettek az egészre, majd azon humorizáltak, hogy az otthon maradt Lajos herceg is biztosan a mesét nézi.

A Variety a csatornát is felkereste kommentárért, ám eddig nem válaszoltak, így a lap feltételezi, hogy mivel a királynő temetésének napját munkaszüneti nappá nyilvánították, az iskolák pedig zárva voltak, ezért dönthetett úgy a Channel 5, hogy alternatívát kínál a nézőknek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.