Dollár
402,97 Ft
Euró
406,55 Ft
Font
480,82 Ft
Bitcoin
23,429 $

Egy új, kísérleti gyógyszer a vírus összes variánsát képes semlegesíteni

Egy új, kísérleti antitest-gyógyszer sikeresen semlegesítette a koronavírus eddig megjelent összes variánsát, ezzel pedig egy egészen új fejezet nyílhat a koronavírus elleni harcban.

Merkel szerint új járvány indult a brit variánssal

Angela Merkel német kancellár csütörtökön szólalt fel a szövetségi parlamentben, ahol úgy fogalmazott, a brit variáns megjelenésével egy új járvány indult el, mely ellen egészen másképp kell védekeznünk.

Merkely: nem kell az egészségügy összeomlásától tartani

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta, hogy nagyon nehéz a helyzet, de a magyar egészségügy összeomlásától nem kell tartani, és beszélt arról is, szerinte miért kiemelkedően eredményes a járvány elleni védekezés hazánkban.

Összefoglaló: minden, amit az öt legfőbb koronavírus-mutációról tudni érdemes

A járvány első néhány hónapjában úgy tűnt, hogy a koronavírus nem igazán mutálódik új változatokká, ami azokban az időben megkönnyebbülést jelentett. Könnyebb egy betegséget kezelni – vagy éppen védekezni ellene –, ha egész idő alatt nem mutálódik. Ez azonban igen gyorsan megváltozott, amikor a tudósok elkezdtek észrevenni bizonyos genetikai változásokat.

A párizsi kórházak maximális kapacitással működnek az egyre növekvő esetszám miatt

A párizsi régió kórházainak intenzív osztályai szinte maximálisan telítettek a koronavírusos betegekkel – figyelmeztettek a helyi egészségügyi hatóságok kedden, az orvosok pedig kénytelenek elhalasztani a nem sürgős műtéteket, hogy több ágyat szabadítsanak fel.

További Hírek

Egy friss kutatás szerint a brit mutáció sokkal veszélyesebb, mint az eredeti vírus

Egy friss kutatás szerint az Egyesült Királyságban megjelent B.1.1.7 mutáció akár 64 százalékkal magasabb halálozási kockázattal jár, mint az eredeti vuhani koronavírus.