Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Téli utazást tervezel? Mutatjuk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kínálatát

Fotó: MTI/Mónus Márton
not image

Borbély Fanni

2022. október 30. - 22:05

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér téli menetrendi időszakra vonatkozó kínálata a közelmúltban került nyilvánosságra, a két új kínai desztinációval pedig 106-ra bővült a lehetőségek tárháza.

Noha a LOT New Yorki-i útvonalának szeptember végi leállásával nyugati irányba kevesebb járat maradt, keleti irányba bővült a választék: a legtöbb járat a dél-koreai Szöulba indul, a LOT jóvoltából hetente kétszer, míg a Korean Air szintén hetente kétszer, december 22-től pedig heti háromszor indít járatokat a budapesti repülőtérről.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

Kína irányába az Air China pekingi járata mellett a nemrég bejelentett Sanghaj és Csungking desztinációkkal bővül a kínálat, azonban fontos megjegyezni, hogy Kínában továbbra is kötelező a karantén a koronavírus-járvány miatt, s egy ideig még biztosan élni fog a korlátozás.

Akik inkább a közel-keleti úti célokat keresik, lehetőségük van Dubaj, Doha és Abu-Dzabi városokba utazni, ám a labdarúgó világbajnokság miatt némiképp megcsappant a járatok száma. Az airportal.hu szerint november 21. és december 2. között a Qatar Airways jelentősen csökkenti a járatok számát, ugyanis heti 3 járatot indítanak, míg az ünnepekig heti 4 járatot.

Januárban azonban bővül a közel-keleti járatok száma, ugyanis becsatlakoznak a Wizz Air szaúdi járatai is, így Dzsidda és Rijád heti két-két alkalommal lesz elérhető Ferihegyről, míg Tel-Aviv felé már októbertől sűritik a fapados járatokat. Új desztinációként megjelenik a Portugáliához tartozó Funchal (Madeira) is a Wizz Air kínálatában, a Kanári-szigeteki úti célok pedig változatlanok lesznek.

Az extraprofitadó miatt a Ryanair az eredetileg betervezett 53 járata helyett csupán 45 útvonalat kínál majd utasainak a téli időszakban; ám október 30-tól visszatér az ír Aer Lingus, melynek járataival heti három, majd decembertől heti 5 alkalommal utazhatunk Dublinba.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.