Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,094 $

A téli sportok szerelmeseinek: ennyiért lehet a Balaton környékén korcsolyázni

TÉMÁK:
#Balaton
Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Azt még nem lehet tudni, hogy a tavon is lesz-e korizási lehetőség idén, az viszont biztos, hogy jó néhány jégpálya áll rendelkezésre, a jegyárak pedig sehol sem érik el a 3000 forintot.

Itt a tél, ezzel együtt pedig elindult a korcsolya szezon, s jó hír, hogy ehhez nem kell megvárni, amíg befagy a Balaton vize, mivel már most csúszkálni lehet a környéken: több településen is műjégpálya várja a látogatókat.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A csodalatosbalaton.hu listát készített arról, hogy a téli sportok szerelmesei hová tudnak elmenni korizni, emellett mire számíthatnak a nyitvatartás és az árak kapcsán, s ezáltal kiderült, hogy a felnőtt belépőjegyek árai 1000-2500 forint között mozognak, több információ pedig itt érhető el.

A boglári kikötő parkolójában december 3-án nyitott meg a Balaton egyik legszebb fekvésű műjégpályája, a 700 négyzetméteres területen pedig akár 150 fő is elfér kényelmesen, miközben korcsolyabérlés, büfé, melegedő és mosdó is rendelkezésre áll.

Van, ahol a helyiek hétköznap ingyen használhatják a pályát

Szigligeten, a Balaton várának tövében december 9-től várja jégpálya a korizni vágyókat, ahol hideg és meleg italok, harapnivalók is vásárolhatók, korcsolya bérlésre pedig itt is biztosítanak lehetőséget.

December 10-től minden nap látogatható a balatonfüredi Zákonyi-parkban kialakított műjégpálya, amelynek 900 négyzetméteres, 10 centiméter vastag jégfelületén egyszerre 220 fő tud korcsolyázni, emellett a zenéről, a kivilágításról, a büféről és a kölcsönzőről sem feledkeztek el.

Balatonlellén 500 négyzetméternyi jég áll a látogatók rendelkezésére, ahol korcsolya és fakutya is bérelhető, a balatonlellei lakcímkártyával rendelkezők pedig hétköznap ingyen használhatják a pályát.