Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Tragikomikus jelenetek a téli olimpián: az olimpiai hokisok maszkban léptek pályára

Fotó: MTI/AP/Petr David Josek
not image

Borbély Fanni

2022. február 8. - 08:33

Kifejezetten bizarr látványt nyújtott a női olimpiai csapat a téli olimpia jégkorongtornáján.

Az orosz-kanadai mérkőzés igen érdekes látványt nyújtott a téli olimpián, ugyanis mindkét csapat tagjai kénytelenek voltak maszkot viselni a mérkőzés egész ideje alatt. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a kanadai játékosok nem akartak addig pályára lépni, amíg az oroszok be nem mutatták teszteredményeiket.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Ennek okán pedig több mint egy órát csúszott a program, s végül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) lépett közbe, miután kiderült, hogy a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) megváltoztatta a járványügyi eljárást, melynek értelmében a reggeli mérkőzésen résztvevő játékosoknak hajnali 5 órakor kell elvégezniük a koronavírus-tesztet.

Ennek ellenére az Orosz Olimpiai Bizottság (ROC) csapata csak három órával később végezte el a teszteket, az eredményre pedig még bőven várni kellett, de az orosz csapat így is megjelent az arénában, miközben még nem rendelkeztek a teszteredményekkel.

A kanadai csapat pedig igen komolyan felháborodott a gyakorlaton, és azzal fenyegetőztek, hogy bojkottálják a mérkőzést. Annak érdekében pedig, hogy végre elkezdődjön a mérkőzés, a játékosok egy igen kellemetlen kompromisszumra jutottak, miszerint a mérkőzés egész időtartama alatt orvosi maszkokat fognak viselni, elővigyázatosságképpen.

A tesztek eredményei pedig csak a mérkőzés vége felé érkeztek meg, de szerencsére mind negatív volt, így végre a játékosok is levehették a maszkot. Ám itt még nincs vége a történetnek, ugyanis van még egy csavar a sztoriban: nem sokkal a mérkőzés után az orosz csapat vezetőedzője közölte, a csapat három tagja – akik egyébként nem léptek pályára – pozitív tesztet produkáltak.

(RT)