Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Teleszkópos fémbottal ütötte a hajléktalanokat, vádat emeltek a budapesti biztonsági őr ellen

Fotó: YouTube/ Magyarország Ügyészsége
not image

Takács Petra

2022. június 14. - 15:33

A vádirat szerint a férfi egy áruházláncnál volt biztonsági őr, öt hajléktalant bántalmazott, az egyik belehalt a sérüléseibe.

Vádat emeltek egy 45 éves biztonsági őr ellen, aki 2020-ban öt hajléktalant bántalmazott teleszkópos fémbottal, egyikük később belehalt a sérüléseibe – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A vádirat szerint a férfi egy cég alkalmazásában állt, amely egyebek mellett egy áruházlánc biztonságáért is felelt – tudatta az ügyészség.

A biztonsági őr 2020. augusztus 24-én éjszakai járőrszolgálatot látott el a cég tulajdonában álló gépkocsival. Az egyik X. kerületi áruház hátsó parkolójánál megállt, majd egy teleszkópos fémbottal (úgynevezett viperával) többször megütött egy földön alvó hajléktalan férfit, miközben azt kiabálta, hogy takarodjon onnan. 

A sértett könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezután a vádlott kissé távolabb észrevett öt másik férfit, ők szintén a földön feküdtek, egyikük aludt. A vádlott egyikükre rákiabált, hogy álljon fel és menjen el onnan, majd a négy másik férfit a viperával testszerte ütlegelni kezdte. A bántalmazásban az egyik sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett és két hónappal később a kórházban elhunyt. A sérülések és a halál beállta között közvetett okozati összefüggés állapítható meg – írta az ügyészség. 

A másik három sértett könnyebben sérült meg, de a vipera használata miatt náluk is fennállt a súlyosabb sérülések lehetősége – fűzték hozzá.   

A Fővárosi Főügyészség a biztonsági őrt halált okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntett kísérletével, illetve – a két alvó sértett esetében – védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérletével vádolja.

A főügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.