A Telenornál az előfizetők kárára történt volna szerződésmódosítás, a Médiahatóság lépett közbe

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. január 19. - 12:13

Az általános szerződési feltételek módosításával egyoldalúan emelkednének az előfizetési díjak a Telenornál, a Médiahatóság azonban közbelépett, hogy megtegye a szükséges intézkedéseket.

Néhány napja érkezett a hír a Telenortól, ami azt tartalmazta, hogy a jövőben a leendő és meglévő ügyfelek esetében is úgy módosítanának az általános szerződési feltételeken, hogy az előfizetői díjakat a szerződések módosítása nélkül is hozzá tudják igazítani a fogyasztói árindexhez, az inflációnak megfelelő mértékben.

Röviden ez azt jelentené, hogy a világgazdasági válság következtében emelne árat a Telenor az előfizetői körében, ez pedig úgy menne végbe hivatalosan, hogy ez ellen a szolgáltatóhoz tartozó ügyfelek ne tudjanak érdemben fellépni, következmények nélkül szerződést bontani.

Emiatt avatkozott közbe a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), melynek során egyértelműen megfogalmazták, hogy a szolgáltatók az ÁSZF-et és az előfizetői szerződéseket csak a hatályos jogszabályoknak megfelelően tudják módosítani – írta az Origo.

Ebben az esetben pedig 30 nappal korábban tudatni kell az előfizetőkkel a változást, és ha az egyoldalúan módosított feltételek nem felelnek meg az ügyfélnek, akkor lehetőséget kell fenntartani számára, hogy az előfizetését 45 napon belül bármilyen hátrányos következmény nélkül felmondhassa.