A Terrorelhárítási Központ fogta el a volt rendőrt

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. július 30. - 12:30

A TEK munkatársai saját házában tartóztatták le a siófoki Petőfi sétány biztonsági vezetőjét csütörtökön.

A Tények.hu hírportál értesülései szerint Ressinka Imre, a Petőfi sétány biztonsági vezetője Facebook-oldalán azt írta, csütörtök reggel a TEK kiment a házához, ott megbilincselték és Kaposvárra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték, mivel egy névtelen bejelentő lőfegyverrel, valamint lőszerrel való visszaélés miatt feljelentést tett.

A házkutatás alkalmával a TEK munkatársai csak egy légpuskát találtak a férfinél, amit azonnal le is foglaltak, ezután tanúként hallgatták ki Ressinkát, majd szabadon engedték.

A korábban katonaként, később rendőrként dolgozó férfi többek között leírta, valószínűleg azért jelentették fel, mert biztonsági vezetői pozíciójában már sokat tett a sétány biztonságáért, amely „nyerészkedő bűnözői köröknek” nem tetszett.

“Nyilván útban vagyok sokaknak, és teljesen nyilvánvaló az is, hogy egy ilyen aljas, valótlan, névtelen bejelentés, nem véletlenül történt pont a szezon közepén, de amit vállaltam, azt teljesíteni fogom, amíg én a sétányon szolgálok addig rend lesz” – tette hozzá.