Clouds
21 Budapest
Dollár
346,72 Ft
Euró
370,60 Ft
Font
431,40 Ft
Bitcoin
27,157 $

Veszélyben a tb-finanszírozott fogorvosi ellátás, több rendelő is csődbe mehet

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ezen praxisok hónapról hónapra élnek, ráadásul tartalékot sem tudnak képezni arra az estre, ha egy-egy műszer elromlik, nem beszélve a rezsidíjak növekedéséről.

Iványi József budapesti I. kerületi alapellátó fogorvos kijelentette, miszerint az alulfinanszírozottság miatt veszélybe kerülhet, ám sok helyen meg is szűnhet hazánkban az állami egészségbiztosító által finanszírozott fogászati ellátás.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Az alapellátó fogorvosi praxisok jelenleg jellemzően havi 380 ezer forint rezsitámogatást kapnak, s akik elmaradott körzetben dolgoznak, vagy fogyatékos gyerekeket látnak el, további 100 ezer forint kiegészítő támogatást kaphatnak – számolt be a Napi.hu.

Az alapellátó fogorvosok szerint a praxisok rezsitámogatását jelentősen meg kellene emelni, különben rengetegen fognak csődbe menni, ezért Iványi József egy tényfeltáró levéllel próbálja felhívni a figyelmet a problémára, amelyet a szakpolitikusoknak és a kamarának küldött el.

Ezt követően arra utalt, ezen praxisok hónapról hónapra élnek, ráadásul tartalékot sem tudnak képezni arra az estre, ha egy-egy műszer elromlik, s a rezsidíjak növekedése különösen érinti őket, mert a rendelőkben nagy teljesítményű berendezések működnek megállás nélkül.

Emellett több fogorvos is állította, hogy a rendelők költségei az inflációt meghaladó mértékben emelkedtek az elmúlt időszakban, és ezt nem vette figyelembe a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK).