Dollár
390,02 Ft
Euró
398,94 Ft
Font
471,59 Ft
Bitcoin
23,064 $

Távozik egy berlini színházigazgató, többen szexuális zaklatással vádolták meg

Fotó: Cottonbro/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021. március 18. - 00:09

Tíz nő vádolta meg a Volksbühne színház berlini igazgatóját, a férfi azonnali hatállyal távozik az intézmény éléről.

Klaus Dörr azonnali hatállyal távozik a berlini Volksbühne színház éléről, miután több színész szexuális zaklatással és megalázó bánásmóddal vádolta meg. Dörr lemondását Berlin kultúráért felelős szenátora, Klaus Lederer megerősítette.

Soron kívül A Sziget is bekeményített: ilyen árak várják a fesztiválozókat

A The Guardian értesülései szerint a színházat 2018 áprilisa óta ideiglenes rendezői pozícióban vezető Dörr elmondta, hogy “teljes mértékben felelősséget vállal” az állításokért.

A Volksbühne művészeti igazgatójaként teljes mértékben felelősséget vállalok az engem ért vádakért. Nagyon sajnálom, ha a viselkedésemmel, a szavaimmal vagy a nézésemmel fájdalmat okoztam a munkavállalóknak

– nyilatkozta Dörr.

Dörrt tíz nő vádolta meg azzal, hogy helytelen és elfogadhatatlan viselkedést tanúsított velük szemben, mint például nem elfogadható tartalmú üzenetek, helytelen bámulás és szexista megjegyzések. A színház felügyeletéért felelős berlini Kulturális Minisztérium nyomozást indított az ügyben. 

A Volksbühne közösség platformján megosztott nyilatkozata szerint a Dörr elleni vádak mögött álló nők a színház teljes társulatának fenntartás nélküli szolidaritását és támogatását élvezik. Hozzátették: “Iparunk elavult hatalmi struktúráktól szenved, melynek Klaus Dörr lemondásával véget kell vetni.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.