Távozik egy berlini színházigazgató, többen szexuális zaklatással vádolták meg

Fotó: Cottonbro/Pexels
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Tíz nő vádolta meg a Volksbühne színház berlini igazgatóját, a férfi azonnali hatállyal távozik az intézmény éléről.

Klaus Dörr azonnali hatállyal távozik a berlini Volksbühne színház éléről, miután több színész szexuális zaklatással és megalázó bánásmóddal vádolta meg. Dörr lemondását Berlin kultúráért felelős szenátora, Klaus Lederer megerősítette.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A The Guardian értesülései szerint a színházat 2018 áprilisa óta ideiglenes rendezői pozícióban vezető Dörr elmondta, hogy “teljes mértékben felelősséget vállal” az állításokért.

A Volksbühne művészeti igazgatójaként teljes mértékben felelősséget vállalok az engem ért vádakért. Nagyon sajnálom, ha a viselkedésemmel, a szavaimmal vagy a nézésemmel fájdalmat okoztam a munkavállalóknak

– nyilatkozta Dörr.

Dörrt tíz nő vádolta meg azzal, hogy helytelen és elfogadhatatlan viselkedést tanúsított velük szemben, mint például nem elfogadható tartalmú üzenetek, helytelen bámulás és szexista megjegyzések. A színház felügyeletéért felelős berlini Kulturális Minisztérium nyomozást indított az ügyben. 

A Volksbühne közösség platformján megosztott nyilatkozata szerint a Dörr elleni vádak mögött álló nők a színház teljes társulatának fenntartás nélküli szolidaritását és támogatását élvezik. Hozzátették: “Iparunk elavult hatalmi struktúráktól szenved, melynek Klaus Dörr lemondásával véget kell vetni.”