Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Hamarosan távozhat a Manchester United “balszerencse-csillaga”

Manchester, 2020. február 27. Harry Maguire, a Manchester (k), valamint Simon Deli (j) és Lassana Coulibaly, a Brugge játékosai a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Manchester United - Club Brugge visszavágó mérkõzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2020. február 27-én. MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Harry Maguire-re sokan a csapat kerékkötőjeként tekintettek, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

2019-ben nagyon merészet húzott azzal a Vörös Ördögök vezetése, amikor 80 millió fontot fizettek Maguire játékjogaiért a Leicester Citynek. Ezzel pedig az akkor 26 éves játékos egy csapásra a világ legdrágább védője lett.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Mint később kiderült, Maguire leigazolása óriási öngól volt, hiszen nyoma sem volt annak a játékosnak, akit korábban a Leicesternél láthatott a közönség, ennek pedig először a drukkerek, majd a szakértők, végül pedig a klub körül is egyre többen adtak hangot.

Bár Southgate a válogatottban kitartott mellette, úgy néz ki, hogy Erik ten Hag már nem tart igényt a szolgálataira, és könnyen lehet, hogy Maguire már a téli átigazolási szezonban távozik Manchesterből.

Egyelőre azonban vélhetően még csupán kölcsönadják, angol sajtóhírek szerint a West Ham lenne az, ahol úgy látják, illik a játékrendszerükbe Maguire, és akár a korábbi formáját is visszanyerheti.

Ez a Manchester United számára is vonzó lehet, hiszen jelenleg csupán nagyjából 25 millió font körüli értéket képvisel a piacon Maguire, így jókora bukta lenne, ha most kellene eladni – írja a Football365.