Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

14 millió forintot keresett távgyógyítással egy Nógrád megyei nő

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. július 27. - 13:52

A 41 éve vádlottnak bár volt orvosi végzettsége, engedélye nem volt az orvoslásra. 

2014 és 2020 között magát az internetes weboldalán gyógyítóként hirdette egy orvosi végzettséggel, természetgyógyászati és egészségügyi tevékenység végzésére vonatkozó engedéllyel nem rendelkező, 41 éves salgótarjáni nő. 

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Az Ügyészség beszámolója szerint betegségekkel – többek közt szívbetegség, álmatlanság, depresszió, daganatos betegségek, látásproblémák, gerincferdülés – a gyógyulás reményében fordultak a nőhöz, aki a kezelésekért előre kért pénzt.

Volt olyan, hogy személyes találkozók során „gyógyított”, de többször alkalmazta a távgyógyítás módszerét is, az interneten, videóbeszélgetés közben végezte el az általa szükségesnek vélt „kezeléseket”.

A közlemény hozzáteszi, hogy nő által végzett tevékenység és a módszere azonban orvosilag megalapozatlan, a sértettek egyészségügyi problémái a vádlottól kapott kezelések hatására nem enyhültek, azok nem hozták el a kívánt eredményt.

Elég jól keresett azonban távgyógyítóként, ugyanis 19 sértettől összesen több mint 14 millió forintot szedett be, amely kár nem térült meg. 

Az ügyészség a nő ellen csalás bűntette és – a lakásán jogosulatlanul kifejtett orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenység miatt – kuruzslás vétsége miatt emelt vádat. Indítványozta, hogy a Salgótarjáni Járásbíróság ítélje őt végrehajtandó szabadságvesztésre és pénzbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, rendeljen el a vagyonelkobzást és a gyógyító tevékenység reklámozására használt weboldal teljes tartalmának hozzáférhetetlenné tételét. 

A nőnek elítélése esetén az eljárás során keletkezett mintegy 370.000 forint bűnügyi költséget is viselnie kell. Az ügyészség a vádlott beismerése esetére 2 év börtönbüntetés kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratban.