Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

Tavaszig több népszerű látogatóhely is zárva marad a Balatonnál

A Kis-Balaton Látogatóközpont interaktív kiállítása Keszthely külterületi településrészén a központ átadásának napján 2020. szeptember 22-én. MTI/Varga György
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A természetjáróknak érdemes tudniuk erről: a Balatonnál több látogatóhely is zárva marad tavaszig.

A zaol.hu jelentett arról, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) arról tájékoztatta a látogatókat, az év végi, megváltozott ünnepi nyitvatartási rendet követően a BfNPI több látogatóhelye is egészen tavaszig zárva tart.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Tájékoztatásuk szerint január első hetétől kezdődően a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot naponta 9 és 16 óra között lehet látogatni, ám a Keszthely melletti Kis-Balaton Látogatóközpont egészen március 31-ig zárva tart.

Azt is megosztották, hogy a Kis-Balaton hagyományos használati eszközeit – főként a népi halászati módszerekhez kapcsolódó szerszámokat, a táj népi építészetét – és a pákászok életmódját bemutató vörsi tájház keddtől vasárnapig előzetes bejelentkezéssel látogatható, míg a balatonfüredi Lóczy-barlang pénteken és szombaton 10 és 15.30 között lesz nyitva.

Közlésük szerint tavasz kezdetéig, vagyis február 28-ig a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont és a bakonybéli Pannon Csillagda is bezárja kapuit a látogatók előtt.

Ezzel együtt pedig arról is tájékoztattak, hogy miután az ügyfélszolgálat december 22-től január 6-ig zárva tartott, az ezen időintervallum alatt beérkezett megkeresések és beadványok feldolgozása a jövő hét folyamán, az igazgatási szünet után kezdődik meg.