Tavaszias meleg után ismét őszies hideg várható a héten

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.április.12 - 20:50

Egy nap alatt akár 10 fokkal is lehűlhet a levegő a hét folyamán, és akár heves esőzések, havas eső és havazás is kialakulhat.

Hétfőn napos idő lesz, nyugat felől megvastagszik a felhőzet, elszórtan zápor és zivatar is kialakulhat. Estére mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég.

A szél napközben megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, estétől viharos lökésekre számíthatunk. A napi minimum-hőmérséklet 3-9 fok között várható, napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden erősen felhős lesz az ég, főként az északkeleti megyékben lehet csupán vékonyabb a felhőzet, ott kisüthet a nap. Többfelé várható számottevő mennyiségű csapadék, Nyugaton-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben havas eső és havazás valószínű.

Hajnalban 2-10 fok között, míg a nappali órákban 3-10 fok között alakul a hőmérséklet, az ország keleti régiójában akár 11-19 fok is lehet.

Szerdára virradó éjjel országszerte előfordulhat csapadék, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, havazás, máshol pedig eső.

A hajnali, reggeli óráktól csökken a csapadék, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben azonban viharos széllökésekre kell számítani. A minimum-hőmérséklet 1-6, a maximum-hőmérséklet 3-9 fok között valószínű.