Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

A Tátrába is megérkezett a hó, várják a síelőket

Tátralomnic, 2019. november 2. Út közben egy felvonó. A Magas Tátra, Tátralomnic és a lomnici 2634 méter magas csúcs minden évszakban kedvelt kirándulóhely. Drótkötél pálya elõször 1940- ben épült. Sokáig megmászhatatlannak hitték, de 1793-ban a skót Robert Townson meghódította csúcsot. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Számos európai sípályán hóhiány van, a Tátrában azonban végre jó minőségű a hó!

A heteken át tartó, már-már tavaszias időjárás után úgy tűnik, magához tért a tél, a Tátra síterepein is egyre ígéretesebb a helyzet, január végére pedig újabb masszív havazás kezd körvonalazódni.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

„Az utóbbi napokban a Tátrába is megérkezett a havazás. A Magas- és az Alacsony-Tátra völgyeiben, sípályáin kisebb-nagyobb intenzitással havazik, és az előrejelzések szerint ez a hét végéig így is marad, hogy aztán a jövő elején várható néhány csapadékmentes napot követően a hónap végén ismét a havazásé legyen a főszerep.”

„A lavinaveszélyre is figyelve eljött a valódi téli élményt nyújtó téli kirándulások ideje, legyen szó gyalogtúráról vagy síelésről, mind a Magas-, mind pedig az Alacsony-Tátra síterepein egyre jobb minőségű hóval és folyamatosan karbantartott sípályákkal várják a síelőket” – írják a Magas-Tátra.info facebook-oldalán.

Mindeközben Magyarországon is érdemes előkészítenie a síléceket és a szánkókat azoknak, akik a hétvégén a hegyekbe készülnek, hiszen a Kékestetőn, a Nagy-Hideg-Hegyen, és Dobogókőn is egyre csak gyarapodik a hóréteg.