Elkapták a tatabányai éjszakai besurranótolvajt

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 31. - 09:12

Vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki éjszaka bement az egyik lakásba, és eltulajdonította az ott alvó sértett pénztárcáját.

A vádirat lényege szerint a nő 2021. február 20-án 2 óra 14 perc körüli időben egy tatabányai lakásba a csukott, de nem zárt ajtón keresztül bement, és a lakásban kutatott. A vádlott a lakás egyik szobájába – ahol a sértett és két munkatársa aludt – is bement és a sértett ágya mellett, a széken elhelyezett pénztárcáját – a benne lévő 16.800 forinttal és személyes irataival együtt – elvette.

A vádlott cselekményére a lakásban tartózkodó személyek felébredtek Az egyik férfi a vádlottat kérdőre vonta, hogy mit keres a szobában, melyre a vádlott nem válaszolt, hanem az értéktárgyakkal együtt a lakásból sietősen távozott – írta az ugyeszseg.hu.

A lakásban tartózkodók rövid idő múlva a vádlott után futottak és a vádlottat a lépcsőház mögötti bokros részen a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és rendelje el a pártfogó felügyeletét.