Clouds
21 Budapest
Dollár
354,15 Ft
Euró
385,98 Ft
Font
432,86 Ft
Bitcoin
23,611 $

Három gyerekére és volt feleségére gyújtotta rá a házat egy férfi Tasson

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A 28 éves férfit már őrizetbe vették, aki a gyanú szerint rágyújtotta a családi házat a családjára, akik életveszélyben voltak.

A rendőrség beszámolója szerint még októberben 15-én egy tassi asszony értesítette a rendőrséget arról, hogy valaki lekapcsolta a ház külső villanyóráját, és elzárta a gázcsapot. Kiderült, hogy odahaza a férjével, a lányával és három unokájával él.

Soron kívül CIA: Kína elnöke 2027-re képessé tenné hadseregét Tajvan megtámadására

Azelőtt a lánya férje is velük lakott, de elváltak, ami számtalan vitát szült kettejük között. Az asszony szerint a volt vejét egyszerűen bosszantja, hogy nem békült ki vele a lánya, és noha a rendőrség kivonult a helyszínre, még csak a környéken sem találták a férfit.

Nem sokkal ezután újabb bejelentést kaptak a rendőrök, és a nő arról számolt be, hogy a férfi visszatért, aki a ház külső létráján bejutott a tetőtérbe, ahol törni és zúzni kezdett. A rendőrség azonnal kivonult, de ekkor már lángokban volt a családi ház, majd hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen.

Végül az eredményes kutatói és felderítési munka után kedden elfogták és őrizetbe vették a 28 éves törteli lakost, akit jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és kezdeményezik a letartóztatását.

Az eset során szerencsére a gyerekek és a felnőttek sem sérültek, de a ház tetőszerkezete teljes egészében leégett és egy gázpalack is felrobban. Az ingatlanban hatalmas, 15.000.000 forint kár keletkezett – írja a police.hu.