Tapolcai vonattragédia: a fiatalok buliból tartottak hazafelé

Fotó: Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. MTI/Varga György
not image

Hujber Dávid

2022. január 2. - 21:00

Gyászmisét tartottak a négy fiatal emlékére, akik egy egészen tragikus autóbalesetben hunytak el. A tragédiának egyetlen egy túlélője van, egy 17 éves lány, akit még az éjszaka megoperáltak.

A Tények is beszámolt a tapolcai gyászmiséről, amelyet annak a négy nagyon fiatalnak az emlékére tartottak, akik egy szörnyű autóbalesetben hunytak el. A lehető legrosszabbkor hajtottak a sínekre, a vonat pedig már nem tudott megállni, elsodorta őket, négyen szörnyethaltak.

A Tények úgy tudja, hogy egy buliból tartottak hazafelé, amikor megtörtént a baleset, ami négy ember életébe került. Mint azt már tudjuk, az egyik 19 éves áldozat a kaposvári röplabdacsapatban játszott, míg a másik fiatal a sümegi futballcsapatot erősítette.

A fiatalok egy szilveszteri buliban voltak előző éjszaka, és már hazafelé tartottak, de négyen már soha nem láthattak újra szeretteiket. Az áldozatok azonnal életüket vesztették, olyan erejű volt a becsapódás.

A gyász helyszínén megrendítő képsorokat rögzítettek, többen nem bírták visszatartani a könnyeiket, csend honolt a sínek mellett. Sümegi Norbert, a sümegi futballista 2002-ben született, ő is rendkívül fiatalon hunyt el. Sümeg polgármestere szintén kiment a tragédia helyszínére, és ugyancsak megdöbbent az eseten, mindkét lakóközösséget mélyen érintette a fiatalok borzalmas halála.