Tapolcai vonattragédia: megrendítő képsorok a helyszínről, mindenki gyászol

Fotó: Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. MTI/Varga György
not image

Takács Petra

2022. január 3. - 07:36

Családtagok, szülők, barátok, ismerősök, helyi lakosok… Mind amiatt voltak a helyszínen, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatalokat gyászolják.

Felfoghatatlan az a tragédia, ami pár nappal ezelőtt történt Tapolcán. Négy nagyon fiatal személy vesztette életét egy vonatbalesetben, már a helyszínen halottnak nyilvánították őket, nem lehetett rajtuk segíteni.

Olyan súlyosak voltak a sérüléseik, hogy a kiérkező mentőegységek sem tudtak segíteni a fiatalokon. Az öt fiatal közül egy sérültet szállítottak kórházba életveszélyes sérülésekkel, aki életben van.

Csabrendeki és sümegi fiatalok vesztették életüket a balesetben, akik épp egy buliból tartottak haza. Négyen már soha nem térhettek vissza az otthonaikba, a vasúti átjáróban ért véget földi életük.

Január 2-át gyásznappá nyilvánították Tapolcán, vasárnap szentmisét tartottak a plébánia templomban, miközben a helyszínen is megemlékeztek a fiatalokról. Tapolca és Sümeg polgármestere szintén ott volt a családtagok, barátok és ismerősök mellett, együtt osztoztak a gyászban.

A Tapolca Média képeket is közölt a megemlékezésről, amiket erre a linkre kattintva érhettek el. Megrendítő, szomorú és beszédes képsorok, a négy fiatalra mindig emlékezni fognak, akik még csak a földi útjuk elején jártak, amikor az hirtelen befejeződött.