18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Tapolcai vonattragédia: megrázó részletek, új információk

Fotó: Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. MTI/Varga György
not image

Takács Petra

2022. január 5. - 07:26

A halálos baleset egyetlen túlélőjét továbbra is mélyaltaásban tartják, és kiderült, hogy vélhetően mi történhetett az azonosítás során.

A halálos baleset egyetlen túlélőjét továbbra is mélyaltatásban tartják, és kiderült, hogy vélhetően mi történhetett az azonosítás során.

A hozzátartozók három napig voltak abban a tudatban, hogy Dóri, az egyik áldozat életben van, és ugyanennyi napon át gyászoltak Melanit a szülei. Mindkét lány ugyanabban az autóban ült, ami végül kihajtott az érkező vonat elé.

Négyen azonnal életüket vesztették, egy fiatal lányt pedig életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak. „A felfoghatatlan tragédia utáni gyász közben, hétfőn késő este rendőrnyomozók kerestek meg és közölték, hogy az elhunytak azonosításakor tévedés történt és nem a gyermekem, Melani halt meg!” – idézte az édesanyát a Blikk.

„Őt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik! A kislányom él, a vércsoport és egyéb azonosítása megtörtént. Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együtt érzek minden elhunyt szülővel és hozzátartozóval”

A rendőrség rövid közleményben reagált, és elmondták, hogy a sajtóban, illetve a közösségi médiában tévesen jelent meg, hogy a négy elhunyt fiatal egyike Melani. A vizsgálatok alapján megállapították, hogy ő az egyetlen túlélője a tragédiának.

A Blikk időközben elérte a túlélő egyik közeli hozzátartozóját, aki elmesélte, hogy mi is történt pontosan. Kiderült, hogy a fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az arca alapján nem tudták azonosítani, és vélhetően ez okozhatta a problémát. „ A vizsgálatok során vett vérminták alapján jöttek rá, hogy valami hiba történhetett”

A Blikk úgy tudja, hogy Melani mindkét lábán combnyaktörést szenvedett, és egy tüdőműtéten is átesett, mivel az egyik bordája átszúrta a légzőszervét. Ő lehet az egyetlen, aki elmondhatja, hogy mi is történt valójában a tragikus másodpercek előtt.

Arra nincs garancia, hogy emlékezni is fog a történtekre, jelenleg mélyaltatásban tartják. A lap cikkéből az is kiderült, hogy a bokáján lévő, jellegzetes, szív alakú anyajegyéről és a piercingjéről azonnal azonosították Melanit a szülők.