Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Tanulmány: valójában ez okozhatta Bruce Lee halálát

TÉMÁK:
#Kutatás
Fotó: Unsplash
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A kutatók szerint hyponatraemia lehetett a felelős mindenért, vagyis a férfi veséje nem tudta kiválasztani a szervezetébe vitt vizet.

Az évek alatt számos teória napvilágot látott annak kapcsán, vajon mi okozhatta Bruce Lee, minden idők egyik legnagyobb filmes harcművészének halálát, s ennek kapcsán voltak, akik mérgezésre, harci sérülésre vagy merényletre gyanakodtak.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

A 32 éves férfi 1973-ban, Hongkongban hunyt el, a boncolás után pedig az orvosok agyduzzanatot állapítottak meg. Nemrégiben azonban megjelent egy új tanulmány, amely arra a következtetésre jutott, hogy Lee sokkal több vizet ivott, mint amennyit a szervezete kezelni tudott volna.

„Azt feltételezzük, hogy Bruce Lee halálát hyponatraemia okozta, vagyis a veséje nem tudta kiválasztani a túl sok vizet”

– írták a madridi kutatók.

Kifejtették, hogy ez az állapot akkor lép fel, amikor a vesék képtelenek kiválasztani a vizet a vérből, ha pedig a vizelettel nem tud kiürülni, órákon belül agyödémát és halált okozhat – írta a South China Morning Post.

A kutatásban arra is felhívták a figyelmet, miszerint a filmsztár helyzetét nehezítette, hogy olyan diétát alkalmazott, amelynek során rengeteg folyadékot, köztük alkoholt és gyümölcsleveket fogyasztott, marihuánát használt és már korábban is megsérültek a veséi harc közben.