Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Szeged, 2023. január 11. Farsang Tamás bv. dandártábornok, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese (b), Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (k) és Mihálffy Béla, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (j) a Szegedi Fegyház és Börtön környezetbarát burkolatokat gyártó üzemében 2023. január 11-én. A körforgásos gazdaságba illeszkedõ üzemet a Nagyfa-Alföld Kft. üzemelteti fogvatartottak foglalkoztatásával. MTI/Rosta Tibor
Belpolitika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Rétvári Bence államtitkár képviselői kérdésre válaszul mondta el, az EU-s támogatások megérkezésével 75%-os béremelésre lesz lehetőség.

Előzmény:

 

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője tette fel a kérdést Rétvári Bence államtitkárnak, hogy mikor kezdik meg végre a már hónapok óta ígért béremelést, a választ Rétvári a Magyar Nemzetnek is elküldte.

Ebben az államtitkár ugyanazokat a számokat ismerteti, melyeket a tavaly július végén bemutatott Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program plusz (EFOP plusz) programban lehet olvasni.

Ez alapján idén 10 százalékos béremeléssel számolhatnak a pedagógusok, de 2025-re ez 75 százalékra emelkedhet, amivel Rétvári szerint a pedagógusok bére a bruttó 777 ezer forintos átlagbért is elérheti.

Azt is hozzátette, hogy a különböző béremelési szakaszok közötti különbözetet utólag, az Európai Uniótól várt források megérkezésekor tudják küldeni a pedagógusoknak.