Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

A tanárát lelövő kisfiú egy levélben fenyegette a nőt, hogy fel akarja gyújtani

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Zwerner az iskola vezetőségét is értesítette erre vonatkozóan, ám ők mindössze annyit reagáltak, hogy „ejtse az ügyet”.

Néhány héttel ezelőtt lőtt rá a tanárára egy hatéves kisfiú az amerikai Virginia államban, amelyet követően a diákot őrizetbe vették, emellett feltételezik, hogy mentális problémái lehetnek, illetve szándékosan követte el a tettét.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A fiatal pedagógust, Abigail Zwernert életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, késő délutánra azonban sikerült stabilizálni az állapotát, a gyógyulását követően pedig haza is engedték, ám most újabb részletek láttak napvilágot.

A Daily Star brit bulvárlap úgy értesült, hogy a gyerek többször is azzal fenyegette a tanárt, hogy bántani fogja, amit a nő jelentett is, de az intézmény vezető beosztású munkatársaitól semmilyen segítséget sem kapott.

Majd egy levél is előkerült, amelyben a tanuló azt írta, hogy fel akarja gyújtani a nőt, mert végig akarja nézni, ahogyan meghal, miközben folyamatosan hangoztatta, mennyire utálja őt. Erről a vezetőség is értesült, akik mindössze annyit reagáltak, hogy Zwerner „ejtse az ügyet”.

A szülők korábban nyilatkozatot adtak ki, amelyben azt írták, hogy a fegyver az övék volt, majd a fiuk „akut fogyatékosságát” részletezték. Állításuk szerint a lövöldözés hete volt az egyetlen olyan időszak, amikor nem ők kísérték a gyereket az iskolába, és életük végéig sajnálni fogják, hogy azon a szörnyű napon nem voltak jelen.