Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Eloltották a napok óta pusztító tüzet Táborfalva térségében

Fotó: A Magyar Honvédség Mi-17 helikoptere segít a tűz oltásában a Pest megyei Tatárszentgyörgy közelében 2022.augusztus 19-én. Az aljnövényzet még előző nap gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. MTI/Lakatos Péter
not image

Takács Petra

2022. augusztus 20. - 22:08

Nem volt egyszerű dolga a tűzoltóknak, a munkában lévő egységeknek, de végül sikerrel jártak.

Sikerült eloltani a Táborfalva térségében napok óta pusztító tüzet – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat este az MTI-t.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

Csámpai Attila felidézte, hogy Táborfalván csütörtökön kapott lángra az aljnövényzet. A tűzoltók folyamatosan dolgoztak a lángok megfékezésén, de pénteken a szél és a szárazság miatt nagy területre kiterjedt a tűz. A Tatárszentgyörgy és Örkény közötti úton a forgalmat korlátozni kellett – tette hozzá.

Összesen mintegy 2800 hektárnyi terület égett le. A természetben keletkezett kár jelentős, viszont senki sem sérült meg a katasztrófavédelem információi szerint, és lakóépületek sem károsodtak.

A tűzoltók munkáját az érkező eső is segítette. Végül szombat hajnalban sikerült megfékezni a lángokat. A tűzoltók a nap folyamán átvizsgálták a területet, beizzásokat keresve – közölte a szóvivő.

(MTI)