Több Apple-táblagép fogyott, mint ahány Samsung és Amazon tablet együttvéve

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 1. - 13:10

Az előző hónapok statisztikáihoz hasonlóan alakult a második negyedévben mért eladási összesítés is, az iPadek töretlenül uralták a piacot.

Az Apple 2021 második negyedévében összesen 12,9 millió iPadet értékesített, ami sokkal több, mint ahány Samsung- és Amazon-táblagép talált gazdára, belőlük ugyanis együttesen 12,3 milliót adtak el.

A MacRumors hírportál értesülései szerint a legérdekesebb az egészben, hogy az Apple valójában nem is számolja a pontos eladási adatokat, egy külön elemzővállalat, az IDC becslései alapján tájékozódnak csupán, míg a riválisok pontosan nyomon követik, hol lehetne javítani a stratégiájukon.

Mivel még több országban tartanak a lezárások, és még milliók kényszerülnek otthoni munkavégzésre, valamint digitális oktatásra, ezért nem véletlen, hogy az iPadek még mindig uralják a piacot, hiszen rengetegen döntenek úgy, hogy táblagépet vásárolnak laptop helyett.

Az idén tavasszal debütált, M1 lapkakészlettel ellátott iPad Pro-k valóságos teljesítménybeli szörnyetegként dominálják a táblagépek piacát, a mini-LED kijelzővel felszerelt okoseszközökből már annyi fogyott, hogy az Apple képtelen tartani a tempót a rendelésekkel.

Év végén az iPhone-ok piacra dobásával párhuzamosan lehullhat a lepel a 14 és 16 hüvelykes, vadonatúj MacBook Pro laptopokról, mellyel egy újabb szegmensben törhet előre a cupertinói techóriás – szakértők szerint az sem elképzelhetetlen, hogy néhány éven belül éppen Apple-notebookokból értékesíthetik a legtöbbet a világon.