Szürreális: egy kaliforniai nő maszkban készítette a legújabb személyigazolvány-képét

not image

Nagy Noel

2021. február 20. - 17:52

A 25 éves Lesley Pilgrim legújabb személyigazolvány-képet többet mond minden szónál, ha a járvány alatti élet kérdéseit pedzegetjük.

A kaliforniai nőről ugyanis úgy készítettek személyigazolvány-képet, hogy közben maszkot viselt – számolt be róla a CNN. Mint Pilgrim mondta, nem gondolta volna, hogy készíthetnek róla így jogszerűen képet, ám tévedett.

Elmondása szerint még februárban kereste fel a kaliforniai Járműügyi Hivatalt (DMV), hogy igazolványt csináltasson magának. A kaliforniai DMV-nél pedig feltétel, hogy személyesen kell megjelenni az igazolvány elkészítéséhez, valamint a szükséges dokumentumok felmutatásához.

Pilgrim beszámolója szerint a hivatalban nagyon komolyan vették a távolságtartási szabályokat, elmondása szerint meglehetősen kellemetlen jelenetsort élt át. Mint mondta, azon járt a feje, hogy nehogy megszegjen bármi szabályt, mert különben a sor végére küldhetik.

Ennek fényében Pilgrim ügyelt arra is, hogy egészen addig nem fogja levenni a maszkját, ameddig nem mondják neki, hogy leveheti – feltételezve, hogy az igazolványképet majd maszk nélkül fogják róla készíteni.

Meglepődötten konstatálta azonban, hogy mire nagy nehezen sorra került, a DMV összesen két képet készített róla – egyet úgy, hogy maszkban van, valamint egyet úgy, hogy nincs rajta maszk:

„Tényleg megcsinálták a két képet, egyet maszkkal, egyet maszk nélkül. Szerintem ezután valahogy összekeverhették a dolgokat, mert a maszkos változatot küldték ki nekem”

mesélte.

A CNN felkereste a kaliforniai DMV-t, akik azt válaszolták, hogy a maszkos fotó egy félreértés lehetett, ugyanis a járvány ellenére maszk nélkül készítik a képeket. Jelezték, hogy kivizsgálják az esetet, és Pilgrim azóta már új időpontot is kapott a rendes képek elkészítésére.

Facebook/Lesley Pilgrim