Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Már a katalán szurkolók is a Barcelona játékosa ellen fordultak

A francia Samuel Umtiti a gólját ünnepli a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ H csoportjában játszott Franciaország - Izland mérkõzésen Saint-Denis-ben 2019. március 25-én. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 3. - 09:08

A francia játékossal már Koeman közölte, hogy nem tervez vele, ő azonban kért még egy esélyt, most viszont már a szurkolók követelik, hogy azonnal hagyja el a klubot. 

Samuel Umtiti nagyon kényes helyzetben van. Ronald Koeman már az érkezésekor közölte vele, hogy nem szerepel a terveiben, ezért jobb lenne, ha egy másik csapatnál folytatná, ahol tudna játszani, a francia azonban megkérte az edzőt, hogy adjon neki egy esélyt. Koeman megtette, amit kért, Umtiti azonban nem tudott élni a lehetőséggel. 

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Az elmúlt szezonban nagyon keveset játszott, mert folyamatosan sérült volt, és sokáig tartott, mire visszanyerte a formáját, amikor pedig a pályán volt, semmit nem mutatott, ami arra ösztönözte volt a szakembert, hogy többet játszassa, ugyanis több meccsen is kiállították, nagyon súlyos hibákat követett el – írja az El Nacional.

A nyáron megpróbálták eladni, de senki nem érdeklődött a  francia iránt, aki korábban a világ egyik legjobbja volt a posztján. Ráadásul ő sem akarta elhagyni a Camp Nout, és nem is szándékozott csökkenteni magas, évi 12 millió eurós fizetését. A helyzetet Xavi érkezése sem változtatta meg. 

Joan Laporta tervei ugyanazok: mindenáron eladni őt. Umtiti profi karrierje legrosszabb pillanatait éli, és úgy tűnik, nincs megoldás. Sajnálja, hogy nem hallgatott a Barca orvosi stábjára, amikor azt tanácsolták neki, hogy az oroszországi világbajnokság előtt essen át a térdműtéten, amelyre szüksége van. Bár a tornát megnyerte Franciaország, Umtiti de azóta sem a régi, és szinte az egész sportkarrierjét tönkretette a játékos, aki régen igazi bálvány volt Katalóniában, most azonban még a saját szurkolói is kifütyülik, amikor pályára lép. 

Napvilágot látott egy videó, amelyen az látható, amint többen provokálják Umtititit, aki kiszáll, és a következőket mondja: “Gyere ide! te fizetsz az autóért? Miért játszod magad? Tudod, mi az a tisztelet?” – kérdezgette a francia nyugodt hangon. 

Azonban már az az edzője megrovásába került, hogy kiszállt az autóból, Xavi megkérte, hogy ne figyeljen oda az ilyen jellegű provokációkra, profi módon kell viselkednie, meg kell őriznie a hidegvérét – egy Barca-játékos nem tehet ilyen dolgokat. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.