Szuperliga: az UEFA felfüggeszti a jogi lépéseket a Real Madrid, a Juventus és a Barcelona ellen

MTI/EPA/Antonio Bat
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 27. - 23:26

Az UEFA bejelentette, nem tesznek jogi lépéseket a Szuperliga mellett kitartó három európai klubbal szemben.

A három európai topcsapat korábban azzal panaszolta be az UEFA-t a bíróságon, hogy nem engedték meg számukra a saját kontinensviadaluk megalapítását, mondván ez versenytörvényekbe ütközne.

Az Európai Labdarúgó-szövetség a Szuperligához eredetileg csatlakozni kívánó kilenc klub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan, Inter) kapcsán közölte, az áprilisban belengetett pénzügyi szankciókat nem kell kifizetniük, ha végleges marad a döntésük – adta hírül a Sky News.

A májusi pénzbírságot azonban kiszabták, ami egy 15 millió eurós szimbolikus összeg lesz, továbbá egy szezonon keresztül a bevételük 5 százalékát az UEFA-nak kell átutalniuk, ami szintúgy nem számít jelentős tételnek a gigaklubok szempontjából.

Mondhatni könnyen megúszták a perpatvart, és bár egy ideig úgy tűnt, van ráció az elképzelésükben, abban végül mindkét fél megegyezett, hogy az európai futball jövőjének korántsem kedvezett volna a Szuperliga elindítása.

Kérdéses, meddig tart még ki a Real Madrid, a Juventus és a Barcelona a megvalósítás mellett, melynek esélye minimálisra csökkent az elmúlt hónapokban, miközben a szurkolók is kezdik elfelejteni az ügyet.