Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Szünetet biztosítanak a böjtölő játékosoknak a Premier League-ben

MTI/EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Ramadán ideje alatt csak napnyugta után esznek és isznak a hívők.

Éppen ezért a brit játékvezetői testület kikötötte az angol labdarúgó-bajnokságok számára, hogy biztosítsanak szünetet azoknak a játékosoknak, akik tartják a böjti hónapot, melyre március 22. és április 21. között kerül sor.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Az útmutatás alapján a játékvezetők engedélyezhetik, hogy az érintett labdarúgók a mérkőzés közben meghatározott szünet alatt energiaszeletet és folyadékot fogyaszthassanak.

A bírókat arra kérték, hogy a mérkőzések előtt egyeztessenek a böjtölő játékosokkal és egy olyan szakaszában állítsák meg a meccseket, amikor kevésbé lendületes a játék menete – írta meg a CNA.

Többek között a Liverpool támadója, Mohamed Salah, a Chelsea középpályása, N’Golo Kante és a Manchester City szélsője, Riyad Mahrez is azok közé a játékosok közé tartozik, akik tartják a Ramadánt.

Nem ez az első hasonló alkalom, hogy szüntet biztosítanak, 2021-ben a Leicester City és a Crystal Palace mérkőzésén is játékmegszakítást rendeltek el, hogy Wesley Fofana és Cheikhou Kouyate naplemente után élelmet és vizet vehessen magához.