Egész éjszaka össztűz alatt volt Szumi megye, minden fegyvert bevetettek az oroszok

Fotó: EPA/Roman Pilipej
not image

Nagy Noel

2022. május 20. - 07:50

Gyakorlatilag egész Szumi megye határa mentén zajlottak a bombázások és nehéztüzérségi támadások csütörtökre virradóan.

Dmitro Zsivickij, Szumi megye katonai önkormányzatának vezetője közölte, hogy „az orosz ellenség feltehetően elvesztette a józan eszét”, utalva a bombázás brutalitására.

Zsivickij közlése szerint Hlkuhiv környékén 17:30-tól kezdődően legalább tíz robbanást hallottak, egyelőre ismeretlen fegyverből, annyi viszont biztos, hogy azokat Oroszország területéről lőtték.

Legalább hat nehéztüzérségi támadás indult Velikopjiszariv környéke ellen, este 8 óra magasságában, nem tudni arról viszont, hogy van-e halálos áldozat.

Zsivickij végül megjegyzi, hogy Biilopillja régióban este 22 óra körnékén lehetett hallani az első robbanásokat, amelyek valamilyen önjáró fegyverből, feltehetően tarackból érkeztek – írja az Ukrajinszka Pravda.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Putivl városa környékét gépfegyveres támadás alá vették, Bilopiiljában pedig folytatódott a brutális támadás, legalább fél órán keresztül nehéztüzérséggel lőtték a Szumi megyei települést.

Zsivickij állítása szerint valamennyi támadásra megfelelően válaszoltak és halálos áldozata így nem volt az esti össztűznek, de mutatja, hogy az oroszok egyre frusztráltabbak.