Mostantól korlátozhatják a szülők gyermekeik Xboxon való mikrotranzakciós költéseit

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. július 16. - 14:14

Az Xbox konzolokra érkezett legújabb frissítés a szülők kontrollját helyezi előtérbe, ugyanis egy olyan funkciót implementáltak a rendszerbe, mellyel szabályozható, mennyit költenek el a gyerekek egy adott játékra.

Az Xbox mobil appján keresztül a szülők ezentúl bármikor hozzáadhatnak pénzt gyermekeik virtuális számlájához, amit folyamatosan, akár valós időben ellenőrizhetnek – olvasható a Gamespot cikkében.

Ha a gyereknek nem lenne elég a költésre szánt összeg, akkor kérhetnek is a szülőktől plusz kreditet, ehhez csak a “vásárlás kérése” menüpontra kell kattintaniuk, ahol megadhatják az összeget, valamint azt, mire szeretnék fordítani a pénzt.

A szülőnek nagyjából egy hete lesz arra, hogy elfogadja vagy elutasítsa a kérést, ha ennyi idő elteltével sem nyom rá egyik opcióra sem, akkor utóbbi érvényesül automatikusan.

A beállításokban 10, 15, 25, 50, 75 és 100 dollárt küldhetnek a szülők az appon keresztül az Xbox-fiókra, és ha észreveszik, hogy túlságosan megugrott a gyerek költekezési kedve, bármikor zárolhatják az accountot.