Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,471 $

Szülési szabadságon volt a Facebook egyik dolgozója, amikor elbocsátották

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Anneka Patel 2,5 évvel ezelőtt került a Metához, ahol a Facebook kommunikációs menedzsereként dolgozott.

A Facebookot birtokló Meta még november elején jelentette be, hogy megválik több mint 11 ezer alkalmazottjától (a munkaerő közel 13%-ától), mégpedig azért, hogy némiképp csökkentsék a költségeiket.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Az elbocsátott alkalmazottak táborába egy olyan nő is beletartozott, aki épp szülési szabadságon volt. A cég emailben értesítette a történtekről, Anneka Patel pedig a LinkedIn-en adott hangot mélységes csalódottságának.

A november 14-én közzétett posztjában kifejtette, hogy 2,5 évvel ezelőtt került a Metához, ahol a Facebook kommunikációs menedzsere lett, korábban pedig az ismert digitális beléptető-jegykezelő platformnál, az Eventbrite-nál is dolgozott – közölte a Mandiner.

Végső megoldás volt

„Akik ismernek, tudják, hogy már azóta a Metánál szerettem volna dolgozni, amióta kilenc évvel ezelőtt az öbölvidékre költöztem Londonból”

– írta a fiatal édesanya.

Patel bejegyzése egy hét alatt több mint 11 500 reakciót és 560 kommentet ért el, s rajta kívül még több száz egykori Meta-alkalmazott számolt be a kirúgásáról a közösségi médiában. A többiek mindezt „jelképes búcsúposztoknak” szánták, miután megkapták a rettegett emailt.

A vállalat vezérigazgatója, Mark Zuckerberg egy blogbejegyzésében írt arról, hogy rosszul döntött, és ezért vállalja a felelősséget, hozzátéve, hogy az elbocsátásokat végső megoldásnak tekinti, a következő hónapokban pedig várhatóan folytatódnak a költségcsökkentő változtatások.