Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

83-ra emelkedett a szudáni árvizek halálos áldozatainak száma

Fotó: Ilusztráció/Pixabay

Bense Róbert

2022. augusztus 24. - 02:39

Az esős évszak kezdete óta folyamatosak a felhőszakadások a kelet-afrikai országban.

Az ENSZ jelentése szerint eddig több mint 146 ezer embert érintettek az áradások. A hatóságok az ország 18 tartományából hatban rendkívüli állapotot hirdettek, a halálos áldozatok száma elérte a 83-at.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Abdul-Jalil Abdul-Rahim dandártábornok, a szudáni Nemzeti Polgári Védelmi Tanács szóvivője elmondta, hogy az áradásokban eddig több mint 18 ezer ház semmisült meg, míg további 26 ezer megrongálódott.

Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) szerint a nyugat-dárfúri régió, valamint Nílus folyó, Fehér-Nílus, Nyugat-Kordofán és Dél-Kordofán tartományok a legsúlyosabban érintettek – írta meg az Ahram Online.

Az ENSZ-ügynökségek mindeközben jelentős pénzhiánytól szenvednek. Az OCHA közölte, hogy az adományozók idén eddig mintegy 608 millió dollárt biztosítottak Szudán humanitárius szükségleteire, ez kevesebb mint harmada az idei évre szükséges összegnek.

Szudánban az esős évszak általában júniusban kezdődik és szeptember végéig tart, az áradások pedig augusztusban és szeptemberben tetőznek. Tavaly szintén több mint 80 ember vesztette életét az esős évszakban bekövetkezett árvizek miatt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.