Sztrájk az NBA-ben, az MLS-ben és az MLB-ben is a rasszizmus ellen az újabb lövöldözés után

Sport
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Gyakorlatilag egyszerre léptek fel a különböző amerikai sportligák az Amerikában történtek miatt. A lavinát a Milwaukee Bucks profi kosárlabdacsapat indította be a szerdai bojkottjával.

Gyakorlatilag egyszerre léptek fel a különböző amerikai sportligák az Amerikában történtek miatt. A folyamatot a Milwaukee Bucks profi kosárlabdacsapat indította be a szerdai bojkottjával.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Mint arról többek között a neves és elismert France24 is beszámolt, az NBA a hivatalos közleménye szerint elhalasztotta a szerdai mérkőzéseit, kivétel nélkül, miután a Bucks megtagadta a játékot a Keleti Konferencia ötödik játékát az Orlando Magic ellen, tiltakozva a rasszizmus ellen, miközben Jacob Blake mellé álltak, akit egyelőre tisztázatlan körülmények között vasárnap este Wisconsin államban, Kenoshában többször is hátba lőttek.

Blake súlyosan megsérült, miután a rendőrök hétszer hátba lőtték, amit videofelvételen rögzítettek. A hivatalos bojkottnyilatkozatban elmondták, látván azt, hogy az elmúlt néhány napban mik történtek Wisconsinban, és nyilvánosságra került a szörnyű felvétel, ami bizonyítja a rendőrség által leadott hét lövést, miközben újabb zavargások, tüntetések alakultak ki, a profi NBA-csapat nem akart pályára lépni.

MESSI NEM MEGY EL, HA… VAGY ÍGY IS?

A Bucks bojkottja arra késztette a kosárlabda-szövetséget, hogy a két másik, szintén szerdára tervezett mérkőzését is elhalassza. A másik oldalon a Houston csapott volna össze a Oklahoma City Thunderrel, valamint a Los Angeles Lakers a Portland Trail Blazersszel.

A bojkott más ligákat is elért Amerikában, így például a Majos League Baseball-ban szereplő Milwaukee Brewers-nél szintén úgy döntöttek, hogy nem játszanak a Cincinnati Reds ellen. Más baseball mérkőzéseket sem rendeztek meg emiatt.

Az NBA női ligájában is lettek volna mérkőzések szerdán, de ott is halasztás történt. A Major League Soccer, vagyis az országos profi futballbajnokságban is ugyanez a döntés született, így rövid időn belül a baseball- és futballcsapatok is beálltak a bojkott mögé.

LeBron James, a Los Angeles Lakers szupersztárja is a támogatását fejezte ki az ügyben, aki változásokat akar látni. A Nemzeti Kosárlabdajátékosok Szövetségének ügyvezető igazgatója, Michael Roberts egyértelművé tette, hogy a játékosok ismét világossá tették, hogy nem fognak hallgatni a kérdésben.

A harag újabb hullámai már vasárnap érezhetőek voltak Blake lelövésével. A 29 éves férfire akkor adták le a lövéseket, amikor megpróbált beszállni az autójába, melyben a három gyermeke is ott ült, akiknek végig kellett nézniük a szörnyű jeleneteket. A férfit azonnal kórházba szállították, ahol megoperálták, és stabilizálták az állapotát, de valószínűleg maradandó sérülései lesznek élete végéig.

A lövöldözés óta több tüntetés is alakult a városban. Ketten életüket vesztették az események részeként, miután egy ember kedden tüzet nyitott a puskájával a tüntetőkre. A sportban szereplők továbbra is teljes vállszélességgel támogatják a Black Lives Matter mozgalmat. Egyelőre nem tudni, hogy mikor, és milyen körülmények között pótolhatják ezeket a mérkőzéseket az NBA-ben, az MLS-ben és az MLB-ben.

A Portland Timbers például azt írta, hogy támogatja a játékosait és a döntésüket, hogy nem léptek pályára szerda este, hozzátéve, véget kell vetni a faji megkülönböztetésnek és a rendőrségi brutalitásának a fekete emberekkel szemben Amerikában. Az érintett ligák is kivétel nélkül a támogatásukat fejezték ki a játékosok és az érintettek felé.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ismetelten-brutalis-rasszista-rendortamadas-tortent-az-egyesult-allamokban/