Tele van világsztárokkal a PSG, ez mégis mi volt?

Fotó: MTI/EPA pool/Manu Fernández
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 16. - 21:10

A Club Brugge elleni vereség után a PSG sztártriója viseli a kritikát.

Ez volt az első nemzetközi porondon játszott mérkőzése a Barcelona újonnan alakult triójának, Lionel Messinek, Neymarnak és Kylian Mbappénak, amikor szerda este a belga Club Brugge otthonába látogattak, azonban az eredmény mindössze egy csalódást keltő 1-1 lett.

Mbappé megsérült, Messi egy tiszta helyzetet hagyott ki, Neymar pedig egész este alig került a kapu közelébe, így sikerült a csoport elméletileg leggyengébb tagjának megszerezni az egy pontot.

A trió számos kritikát kapott a nemzetközi sajtóban, Marca ezek közül válogatott, elsőként a L’Equipe napilap „Messi és Neymar nem csináltak semmit“ című összefoglalóját idézte.

„Neymar és Messi alig tudtak részt venni a támadásokban, Messi védekezésben egyáltalán nem játszik szerepet, az utolsó harmadban Neymar még a támadáshoz sem tudott hozzátenni.“

A Le Parisien azt írta, hogy az MNM trió még nem tudta megmutatni, hogy mire képes. 

„Messi, Mbappé és Neymar nem ragyogtak a szezon első nagy megmérettetésén. Nem látni, mit akarnak játszani, semmi kapcsolat nincs közöttük.“

A Marca és a francia sajtó kritikáiból is kiderül, hogy a sztártriónak még idő kell, bőven van mit tenniük az összeszokás érdekében.