Clouds
21 Budapest
Dollár
357,77 Ft
Euró
384,96 Ft
Font
437,44 Ft
Bitcoin
27,855 $

Mióta itt jártál:

Sztárfocisták is megszólalnak a legendás erdélyi magyar labdarúgóról készülő filmben

Fotó: unsplash
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Bölöni László állította elsőként a felnőtt csapatba a Sportingnál Ronaldót.

Hónapok óta forog a Kollarik Tamás ötlete alapján készülő életrajzi sport-dokumentumfilm a szombaton hetven esztendős erdélyi magyar labdarúgóról, Bölöni Lászlóról.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A készítők pénteki tájékoztatása szerint a Nemzeti Filmintézet és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával készülő dokumentumfilmet Magyarországon és Romániában is vetítik majd a mozikban, de további országokkal is folynak tárgyalások a forgalmazásról.

Bölöni a román és az egyetemes magyar sport egyik legsikeresebb, legnépszerűbb alakja, Puskás Ferenc mellett az egyetlen magyar játékos, aki megnyerte a legrangosabb klubtrófeát, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját – a mai Bajnokok Ligája elődjét -, és egyben az első 100-szoros román válogatott labdarúgó.

A fiatalabbak leginkább edzőként ismerhetik

Edzőként Franciaországban, Romániában, Belgiumban a Közel-Keleten és Portugáliában is nagy sikereket ért el. Utóbbi állomáshelyén hallatlanul népszerű a Sporting bajnok és kupagyőztes szakvezetőjeként, mint aki felfedezte és elsőként állította a felnőtt csapatba Cristiano Ronaldót.

A film Bölöni László inspiráló élettörténetét meséli el a futballvilág számos ismert alakja, csapattársak és tanítványok, továbbá barátok, tisztelők, szakértők megszólaltatásával és a főszereplő szavaival – áll a produkció közleményében.

Bölöni László mellett megszólal a filmben többek között több hajdani csapattárs, a BEK-győztes Steaua Bucuresti és a román válogatott játékosai, valamint korábbi magyar válogatott labdarúgók – Kovács Kálmán, Martos Győző és Nyilasi Tibor -, továbbá számos világsztár futballista és a volt tanítványok is, mint például Petr Čech, Axel Witsel vagy Raphaël Varane.

MTI