Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Legalább 7-en vesztették életüket a rekordmennyiségű szöuli esőzések miatt

Fotó: Combig érő vízben gyalogolnak emberek Szöulban 2022. augusztus 8-án. A dél-koreai fővárosban és térségében legalább heten meghaltak, és hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban. A vízesésként lezúduló eső közel 800 épületet rongált meg, több mint 400 ember otthona elhagyására kényszerült. MTI/EPA/YNA/Yonhap
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 9. - 16:34

A jelentések szerint az ország középső részét érő heves esőzések legalább szerdáig folytatódnak.

A hatóságok keddi jelentése alapján legalább 7-en haltak meg Szöulban, miután az éjszaka folyamán rekordmennyiségű esőzés sújtotta a dél-koreai fővárost, azonban az előrejelzések szerint még több csapadék várható.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: így táncol Rubint Réka (videó)

A hatalmas mennyiségű víz elárasztotta az utakat és a metróvonalakat, ennek következtében számos autó, busz és metrókocsi került víz alá, valamint egyes épületekben és üzletekben már áram sincs – derül ki a Bangkok Post beszámolójából.

Dél-Korea egyes területein legalább kilenc ember sérült meg, hatan pedig eltűntek, miközben a katasztrófa-elhárítási központ (KMA) a legmagasabb szintre emelte a válságriasztást, arra kérve az állami és magánszerveket, hogy ennek megfelelően alakítsák ki a munkaidőbeosztásokat.

A KMA figyelmeztetést adott ki a fővárosra és annak környékére, valamint Gangwon és Csungcsong tartomány egyes részeire, miközben arra számítanak, hogy az ország középső részét érő heves esőzések legalább szerdáig folytatódnak.