Szörnyű tragédia történt egy gázrobbanásban, videók a helyszínről

not image

Borbély Fanni

2020. november 17. - 16:44

A gázszállító tartálykocsi robbanása következtében 13 ember biztosan életét vesztette Mexikóban – tudtuk meg az RT híradásából.

A gázszállító tartálykocsi robbanása következtében 13 ember biztosan életét vesztette Mexikóban – tudtuk meg az RT híradásából.

A szállítóautó sofőrje elvesztette az irányítást a jármű felett, majd az autó felborult, a tartályban szállított földgáz pedig felrobbant egy mexikói autópályán; a közeli járművekben legalább 13 ember vesztette életét.

A közösségi médiában futótűzként terjednek a szörnyű tragédiáról készült felvételek, a baleset bekövetkeztének pillanatáról is láthatunk videókat. A hatóságok eddig 12 ember holttestét fedezték fel a tartálykocsi környékén lévő három autóban, illetve még egyet az aszfalton – úgy gondolják, hogy a földön talált holttest a teherautó sofőrje lehet.

Az előzetes információk szerint, a tragédia Nayarit állam fővárosa, Tepic és a szomszédos Jalisco államban lévő Guadalajara között történt. A vizsgálatok során megállapították, hogy a teherautó sofőrje elvesztette az irányítást a jármű felett, majd helyi idő szerint 08:30-kor a tartálykocsi felrobbant.

A robbanás annyira nagy mértékű volt, hogy a környéken megtalált holttesteket nem tudták azonosítani, ugyanis teljes mértékben elszenesedtek. A hatóságok az elhunytak földi maradványait ezért igazságügyi- és DNS-elemzésre vitték, hogy mihamarabb be tudják azonosítani a tragédiában elhunyt személyeket.

A robbanás megközelítőleg két hektáros területet érintett, négy jármű pedig teljesen megsemmisült, köztük maga a tartálykocsi, illetve két személyautó és egy teherautó.

Egy 31 éves nőt sürgősségi ellátásra a helyi kórházba szállítottak, miután nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett a robbanásban.