Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Mióta itt jártál:

Szörnyű tragédia a Magas-Tátrában: egy lengyel hegyivezető házaspár vesztette életét

Fotó: Téli alpesi hegymászótanfolyam résztvevői haladnak lefelé a Zöld-tavi csúcsról a Magas-Tátrában 2017. március 3-án. MTI/Mohai Balázs
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 22. - 10:47

A hírek szerint a havazás és a csekély látótávolság miatt nem lehetett helikoptert küldeni a helyszínre, így a hegyimentők gyalog indultak útnak.

A szlovákiai Hegyimentő Szolgálat (HZS) jelentése szerint egy lengyel hegyivezető értesítette a mentőszolgálatot, miután arról értesült, hogy a túrázó kollégája és annak felesége egy hódeszka leszakadása miatt szakadékba zuhant.

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

A HZS szerint a baleset a Magas-Tátrában, a Bradavica-hegység lábánál történt, a házaspár mászását pedig a havazás és a csekély látótávolság is megnehezítette, amelynek következtében mentőhelikoptert sem tudtak küldeni a helyszínre.

Így a hegyimentők gyalog indultak útnak a megadott hely felé, ahol körülbelül egy órás keresés után találták meg a hótömeg alá temetett túrázókat, sajnálatos módon életjelek nélkül. Amint az időjárási viszonyok lehetővé teszik, helikopterrel szállítják majd el az áldozatok holttestét.

A Komarnicki.hu Facebook oldalán megjelent bejegyzésben közzétették az elhunyt hegyivezető házaspár, Andrzej Sokołowski és Roksana Knapik közös fotóját, akiket a hegyek iránti szeretet is összekötött, s mély fájdalommal vettek búcsút mindkettejüktől.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.