18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Szörnyű busztragédia történt Maliban, 41 ember meghalt (képek)

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 4. - 07:13

A beszámolók szerint több mint negyven ember vesztette életét egy közúti balesetben Maliban, ahol egy munkásokat szállító teherautó és személyszállító busz ütközött össze egymással.

A Reuters beszámolója szerint Mali dél-középső részén történt a tragédia, amikor a piaci munkásokat szállító teherautó összeütközött egy személyszállító busszal. A közlekedési minisztérium erősítette meg a híreket, a tragédia tényét.

Az ORTM állami műsorszolgáltató úgy tudja, hogy a teherautó vezetője elvesztette az uralmát a jármű felett, amikor hirtelen durrdefektet kapott, és épp a busz útjába kanyarodott. A közösségi médiában több kép is megjelent a szörnyű tragédiáról, ami Segou városától 20 kilométerre történt.

Megtiltották a New York Times újságíróinak, hogy a COVID-19 laboratóriumi eredete után oknyomozzanak

A busz egy része teljesen összeroncsolódott, rengeteg törmelék hevert az úton. Eddig összesen 41 halottról tudni, akik nem élték túl a balesetet, míg 33-an megsérültek. Korábban 37 halálos áldozatról szóltak a hírek, de azóta újabb halottakról számoltak be.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint Afrikában találhatóak a világ legveszélyesebb útjai, ahol 100 000 lakosra vetítve több mint 26 halálos áldozatot regisztráltak, akik hasonló körülmények között hunytak el.