Szörnyethalt egy Budapesten élő brit bázisugró a Dolomitokban

Fotó: unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Közel 400 métert zuhant, nem nyílt ki az ejtőernyője.

Mint kiderült, a szabadesést követően nem nyílt ki az ejtőernyője, ezért a földbe csapódott az a 65 éves brit férfi, aki a Dolomitokban, azon belül is a népszerű Paganella ugróhelyen vesztette életét.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

„Az a terület, ahol Andrews balesete történt, az egyik legveszélyesebb, és csak a legjobbak számára ajánlott, mivel elég trükkös” – mondta egy bázisugró a tragikus esetet követően.

Több száz bázisugró halt meg az elmúlt évtizedekben

Mark Andrews egyedül ment fel a hegyre, és mostanáig nem sikerült tisztázni, miért nem működött az ernyője. A férfi 2014-ben kezdte az extrém sportot, és csaknem 600 ugrást hajtott végre – írja a Newsweek.

A lap szerint a férfi holttestét hegyimentők hozták le a nehezen megközelíthető területről. Andrews feleségével Budapesten élt, barátai szerint rettenthetetlen volt és bár viszonylag későn kezdte a bázisugrást, nagy tapasztalattal rendelkezett.

A halálos bázisugró-baleseteket nyilvántartó adatok alapján 1981 óta összesen 451-en vesztették életüket egy félresikerült ugrást követően. A bázisugrók fix tereptárgyakról, vagy épületekről vetik magukat a mélybe.