Szombati időjárás: délután kellemes nyárias idő lesz, estére viszont kell a kabát

Kerékpárosok a decemberi napsütésben a Margitszigeten 2020. december 5-én. MTI/Balogh Zoltán
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 4. - 07:31

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hasonló módon alakul az időjárás a mai nap folyamán is, mint az elmúlt napok során.

Beszámolójuk szerint sok napsütésre lehet számítani a mai nap folyamán, viszont emellett gomolyfelhők is fognak képződni, elsősorban az ország északkeleti és keleti felén. Csapadékra ugyanakkor nem nagyon lehet számítani.

Az OMSZ szerint a felhős területeken sem várható különösebb vihar, esetleg az északkeleti határ mentén lehet kisebb esőre vagy futó záporra számítani. Napközben ráadásul kellemes, 22 és 27 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, késő estére ez azonban 12-18, hajnalra 6-14 fokra hűlhet.

Ha nagyobb városokra tekintünk, akkor a legmagasabb hőmérséklet várhatóan délután Győrben lesz a maga 27 fokával, de az ország legtöbb településén a 25 és a 26 lesz a jellemző. Északkelet legnagyobb településein, mint Ózd, Sárospatak, Miskolc és Mátészalka, lehet számítani 24 fokra.

Ami a vasárnapot illeti, hasonló lesz a helyzet országszerte, a sok napsütést helyenként gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg. Számottevő csapadékra nem lehet számítani, napközben élénkülhet meg az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet várhatóan 20 és 27 fok között várható, északkeleten lehet hűvösebb.