Clouds
21 Budapest
Dollár
375,13 Ft
Euró
399,84 Ft
Font
457,98 Ft
Bitcoin
28,484 $

Mióta itt jártál:

Szombathely MSZP-s alpolgármestere és önkormányzati képviselője is átlépett a DK-ba

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
Belpolitika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A párt üdvözölte Horváth Attila és Kopcsándi József csatlakozását, mondván, mindig megtisztelő, ha olyan emberek csatlakoznak hozzájuk, akik évek óta hűen szolgálják a városukat.

A Demokratikus Koalíció a hivatalos közösségi médiás oldalán számolt be róla, hogy Horváth Attila, Szombathely MSZP-s alpolgármestere, és Kopcsándi József, Szombathely MSZP-s önkormányzati képviselője is a DK-ban folytatják a munkát.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Az átlépés okáról Horváth Attila Facebook-posztjában azt írta, hogy „országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az Árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt”.

Kopcsándi József pedig úgy fogalmazott, „csak a DK-ban látom azt az építkezést és szervezőerőt, ami a kormányváltáshoz kell, és azt a felkészültséget, ami alapvető feltétele egy jobb, igazságosabb és baloldali kormányzásnak”.

Horváth Attila 2010 óta volt az MSZP Szombathely önkormányzati képviselője, 2019 óta a város költségvetésért és beruházásokért felelős alpolgármestere, míg Kopcsándi József 2014 óta Szombathely 6. választókörzetének önkormányzati képviselője.

A Demokratikus Koalíció üdvözölte Horváth Attila és Kopcsándi József csatlakozását, majd a párt közleményében hozzátette, „mindig megtisztelő, ha olyan emberek csatlakoznak hozzánk, akik évek óta minden nap bizonyítják, hogy hűen szolgálják városukat és lehet rájuk számítani”.