Szombattól egy hónapra lezárják a Nyugati pályaudvart

MTI/Balogh Zoltán
not image

Kulcsár Péter

2021.június.18 - 13:34

Felújítások miatt egy hónapig szünetelni fog a forgalom a Nyugati pályaudvaron.

A 144 éves Nyugati pályaudvar műszaki állapota és műemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban való kiemelt szerepe miatt halaszthatatlanná vált a pályahálózat felújítása. Emellett szükség van az átfogó karbantartásra és az épületegyüttes tetőszerkezetének rekonstrukciójára is.

Az esztétikai felújítások mellett rendkívül fontos a pályaudvar infrastrukturális megújítása is, hogy a várható újranyitáskor komfortosabb, színvonalasabb környezet, de egyben jelentősebb karbantartáson áteső pályahálózat, megbízhatóbb, pontosabb vonatközlekedés is várja az utasokat.

Éppen ezért június 19-től július 17-ig a Nyugati pályaudvart teljesen lezárja a MÁV, és megkezdődik az egész pályaudvart érintő átfogó karbantartás, mely miatt ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés is.

Az átfogó pályakarbantartás érinti az esztergomi, a szobi, a veresegyházi, a ceglédi, debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalak, valamint az S36-os jelzésű járatok utasforgalmát.

A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy utazásuk előtt tervezzék meg az útvonalat és az átszállásokat a megújult ELVIRA felületén vagy a MÁV applikáció menetrendi keresője segítségével.

Az érintett járatokról a MÁV hivatalos közleményében tájékozódhatnak, ahol részletesen kiemelik, pontosan miként pótolják majd a vonatokat.