Szórványosan előfordulhatnak záporok szombaton, de akár 35 fok is lehet

Fotó: Twenty20
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kifejezetten változékony időjárással köszönt be a szombat: az ország egyes területein záporok várhatók, melyeket erősebb széllökések is kísérhetnek, ám a 35 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Éjszaka átmenetileg megnövekszik a felhőzet, holnap napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Pénteken a késő délutáni, kora esti óráktól a Dunántúlon elvétve, éjszaka már nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton szórványosan – elsősorban a középső megyékben – fordulhat elő zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet. Az északkeleti megyékben szombat estig csapadék nem valószínű.

Szombaton az északnyugatira forduló szél élénkül meg a Dunántúlon, a Fertő térségében erős lökések is lehetnek. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, a hidegre érzékeny részeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 28 és 33 fok között valószínű, de az Alföld egyes részein 34, 35 fok is lehet.