Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Néhol zápor, máshol heves szél lesz szombaton, de marad a 29 fok

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. július 9. - 03:54

A hétvége első napja előreláthatólag kellemes lesz, csak az ország bizonyos részein várható komolyabb zápor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken gomolyfelhős idő várható, melyek egyes tájakon jobban összeállhatnak. A Duna vonalának tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegységben elszórtan várható zápor, zivatar.

Éjszaka nyugat felől egyre több helyen kiderül az ég, míg a keleti országrészben hajnalig maradnak felhős részek. A Dunától keletre várható elszórtan további zápor, zivatar, majd hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, a keleti megyékben egy összeáramlási zóna mentén lehet több felhő. Ott előfordulhat egy-egy zápor, másutt csapadék nem valószínű.

Pénteken az északi, északnyugati szelet főleg a Dunántúlon erős, annak nyugati részén viharos lökések kísérik, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél. Szombaton már csak erős lökések lehetnek, elsősorban a Dunántúlon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23 és 29 fok között valószínű.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.