Csak a gomolyfelhők zavarhatják meg a szombati napsütést

Fotó: Unsplash/Sam Schooler
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Csak az ország északi felén számíthatunk csapadékra, a légmozgás mérsékelt marad, a napsütötte tájakon pedig akár 26 fokig is emelkedhet a hőmérséklet napközben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Estére leépülnek a gomolyok miközben fátyolfelhőzet sodródik fölénk, így derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Szombaton is általában fátyol- és gomolyfelhős idő várható, dél felé haladva egyre több napsütéssel, ugyanis az ország északi felén megnövekszik a felhőzet.

Utóbbi tájakon zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, azonban szombaton a zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 26 fok között várható.