Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

A szolgáltatások szűkített körével várják a vendégeket a budapesti fürdők

TÉMÁK:
#spórolás
Fotó: Unsplash/HUUM
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója hangsúlyozta, továbbra is minden esetben biztosítva vannak az alapszolgáltatások a vendégek számára, ám némi változtatást nekik is kellett eszközölniük az energiaválság miatt.

Lazay Gyula, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója az InfoRádiónak nyilatkozva megosztotta, alapszolgáltatásaik minden esetben biztosítva vannak a vendégeknek, kiemelve, hogy a termálvizeik hőmérséklete változatlan, hiszen geotermikusan adott.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

“A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2022-ben eddig nagyon sikeres, a fürdők és a strandok kiemelt vendégforgalmat bonyolítottak le, többek közt a nyári hőségriadós időszakoknak köszönhetően, de az energiaárak emelkedését figyelve már augusztusban elkezdett társaságunk kidolgozni egy energiaválság-kezelési tervet. A használatával eddig sikerült elkerülnünk azt, hogy a fürdőink, illetve az uszodáink nyitvatartását meg kelljen változtatnunk”

– osztotta meg Lazay.

A spórolás jegyében néhány szolgáltatás nem elérhető

Rámutatott, a spórolás jegyében tett intézkedések elősegítik a gazdálkodási egyensúly fenntartását a megnövekedett energiaköltségek mellett is: folyamatosan elemezték a vendégforgalmat és a költségnövekedést is, s megállapították, hogy egyes szolgáltatásokat korlátozniuk kell, ám az alapszolgáltatásokat ettől függetlenül minden esetben biztosítják.

Az üzemeltetési igazgató kiemelte, azon egységekben, ahol többféle és több hőmérsékletű szauna van, jellemzően a hétköznap délelőtti időszakokban nyújtanak szűkített szolgáltatást, példaként pedig a szaunákat, illetve a gőzfürdőket hozta fel, melyek közül kevesebb üzemel.

A működési ciklusidőt az élményelemekkel rendelkező medencékben is kénytelenek csökkenteni, mivel ezen berendezések üzemeltetése nagyon sok energiát emészt fel. A gyógyvizek hőmérséklete kapcsán elárulta, a kútból érkező vizek esetében geotermálisan adott, többnyire a 78, 55, 42 fokos tartományokban mozognak.

Az uszodák vizei kapcsán pedig megosztotta, a 26-27 fokos megszokott tartomány helyett 25-26 fokon tartják azokat, hozzátéve, hogy kiemelt úszómedencékkel rendelkeznek a Csillaghegyi fürdőben, Pesterzsébeten, a Paskál fürdőben, valamint a Palatinus strandon, valamint nem kifejezetten úszómedence, de annak is használható a Lukács fürdő két kültéri medencéje.