Komoly szoftverhibát észleltek az iPhone 13 kijelzőjén

Apple
not image

Kulcsár Péter

2022. január 24. - 21:32

Egyre több felhasználó számolt be arról a furcsa jelenségről, mely során készülékeik képernyője egyszerűen rózsaszínűvé változott.

Az Apple Discussions Forums és Reddit platformokon az iPhone 13 sorozat tavaly októberi megjelenése óta számos alkalommal jelentették a problémát, ami gyakorlatilag bármelyik újgenerációs Apple okostelefonon felbukkanhat.

Fontos jellemzője a hibának, hogy csakis iPhone 13 modelleken detektálható, így a régebbi típusú készülékek júzereinek szerencsére nem kell aggódniuk egy esetleges befagyás miatt.

Az egyik fórumozó arról számolt be, hogy akkor jelentkezett nála a bug, amikor a GPS éppen pontatlan helyadatokat tett közzé, ezt követően a telefon kijelzője rózsaszínű lett, és nem tudta kikapcsolni, míg egy másik felhasználó azt mondta, hogy az akkumulátor furcsán viselkedett, miközben a mobil folyton restartolta magát, végül pedig már nem volt képes újraindulni.

Néhányan hivatalos szervizekben kicseréltették telefonjaikat, másoknak az Apple azzal a válasszal utasította el a meghibásodott készülékek visszavételét, hogy nem észleltek hardveres gondokat, ezért azt javasolták, várjanak a szoftveres javításig.

Fotó: Apple Discussions Forums

Egyelőre úgy tűnik, Kínában a leggyakoribb a probléma, ezért a cupertinói techóriás azt tanácsolta ügyfeleinek, készítsenek biztonsági mentést, majd frissítsenek az iOS operációs rendszer legújabb verziójára.